Friday, April 20, 2012

Dialog Chenta!

Salam smue,hampir 2minggu takde entri kan? Kalini nak share dgn u ollss pasal kesentapan dan keterharuan dgn anak bujang saye yg notty tu.. Sebenarnye dah sebulan jugak saye mengalami masalah jerawat yg agak bnyk,walaupun ianya ala2 jerawat di padang pasir,tp benda tak pernah berlaku dlm sejarah kulit muke saye! Takde lah nak cakap kulit muke saye ni flawless dan gebu sepanjang masa,tp kalini agak teruk,dgn berminyaknye dgn bintat2 merah yg kecik2 lg menyakitkan tu.. Susah nak accept,uwaaaa..dah 10 thn pakai skincare Clean n Clear,slalu nye ok jer,tah nape kalini mcm dah tak sherashi jew? Kulit mintak new skincare kowt? Nanti korang suggest2 kanlah yer..? Tp dalam dok kalut2 dgn kulit muka yg bnyk ditumbuhi jerawat bak cendawan lepas hujan dan bile tgk muke kat cermin ibarat melihat bulan dipagar bintang u ollss,betape tension nye nenok mintik2 ni weyhhh.. Perubahan hormon kah? Pregnant kah? Mengada2 kah?

DIALOG PETANG SMLM :
Anakku syg : Anyak nye mintik2 tat mute mama?
Ibumu yg 1 : Mama mmg bnyk tahi lalat syg..
Anakku syg : ayik alat? Yang intik meyah2 ni ayik alat?
Ibumu yg 1 : ni bkn tahi lalat,ni JERAWAT,mama tak cantik ke syg..?(sambil muke mama stress campur sedih)
Anakku syg : mama "tantek" aaa..
YA ALLAH SEGALA PUJI BAGIMU,sayu bile anak ckp mama dia cantik,walaupun muke mama banyak jerawat,mama x bleh terima,tp si anak boleh menerima ketidaksempurnaan si ibu.. Moral of the story,jaga kulit,jaga pemakanan,jaga kesihatan,bersyukur dgn kurniaan tuhan,redha,enjoy ur life! Apelah sgt jerawat ni,yg penting kebahagian dunia akhirat,hepi wit hubby,baby n family.. :)

3 comments:

  1. Aku pernah gtu...jerawat yg halus2 tue...last year sblm nak kahwin. Mcm allergic la tue Jay. Salah makan mngkin. Lama2 pndai la tue okay.

    ReplyDelete
  2. Tp kalini bnyk sket jerawat naik merah2 bnyk,n sakit sgt..

    ReplyDelete
  3. sangat comel :]

    ReplyDelete