Sunday, May 13, 2012

Untuk kesekian kali nya....

Untuk kesekian kalinya putera ku Encik Irish Putra Hakimie demam lagi! Hadoi sapelah yg sanggup tgk demam kan? Dah 3 hari dia demam panas dah tak reda n kebah lg panas nye tu! Since hari Rabu,laaaa ni dah hari Sabtu,masih panas,dan bile mlm menjelma,virus demam tu pon same naik menjelma kemain panas lg beb! Sampai 39`celcius,Irish pun layu je,muram je,lemah giler,mmg nmpak sgt muke sakit anakku ini! Baring jer,melepet jer,lepak jer,MERENGEK jer! Standard laaa budak kecik klau demam mmg akan rensa merengek je benda yg tah ape2... Dan yg paling sadis demam tu di iringi ulser mulut yg terokkkk! Abis satu mulut dia pecah2,dahla demam mmg xde selera nak makan,di tambah plak dgn ulser,MEMANG TAKLAH BUDAK KECIK NI NAK MAKAN!!!Sbg ibu,mmg satu cabaran smue ni,mohon pd Allah permudahkanlah srgala2 nya dan sembuhkanlah anakku ini dgn segera,mmg x sanggup giler nk tgk anak sakit,klau boleh di transfer nak je mama serap smue sakitW anakku ini,biar mama tanggung smue,sebab saye mmg agak parah klau Irish demam,sbb dia mmg jenis TAK AKAN MAKAN UBAT!!! Dia akan meroyan atau naikhantu klau kite nak suapkan dia ubat! Terpaksa bg ubat bontot utk kurangkan panas bdn,tu pun susah beb! Tawakal jelah,dah memang dia spesis anak bapak,mmg mase bapak dia kecik pun serope jugak! Mkn ubat mcm mkn racun! Seksa sket bab2 mengubati si kecik neh,berbeza dgn Izara yg cool sgt bile mkn ubat,nganga je telan,sok terus baik! Setiap anak ade ragam tersendiri,yg penting adalah tahap kesabaran mama yg kene tebal dan kental! Huhuhu sok mothers day,tp Irish demam panas sesgt so tak bleh nak cekebrate syg! Postpone jelah,sbnrnye tiap2 hari pun adalah hari ibu kan! ( oh ayat nk sedapkan hati..) Mama harap Irish cepat sembuh,itulah hadiah yg paling bermakna utk mama! Kesihatan tubuh bdn dan keceriaan anak2 mama adalah segala2 nya!
P/S : saye tgh tepek air asam jawa n lap2 bdn anak dgn kain basah nak turun kan suhu panad ni,sempat update blog u ollss,ok nak fokus,sblm Irish bgn nnt lg susah,he needs me 200% , bubye u ollss,jage kesihatan ok mkn mkanan yg berkhasiat!

2 comments: